skip to main | skip to sidebar

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Οργανώνονται δεύτερα "δεκεμβριανά";

|0 σχόλια
Από το eglimatikotita.blogspot.com η ενημέρωση:

Αντιεξουσιαστές από την Ευρώπη έρχονται για την επέτειο του φόνου του Αλ. Γρηγορόπουλου

Ομάδες αντιεξουσιαστών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου- της επετείου του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.
«Σε διαδικτυακούς χώρους αντιεξουσιαστών έχουν εντοπιστεί κείμενα με τα οποία προσκαλούνται να έρθουν στην Αθήνα ομάδες αναρχικών με αφορμή τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου», είπε στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Την παρακολούθηση των διαδικτυακών χώρων αλλά και της γενικότερης κίνησης των αντιεξουσιαστικών ομάδων έχει αναλάβει η ΕΥΠ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρώτη πληροφόρηση της ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία αφορά οργανωμένες κινήσεις από Ιταλία και Ισπανία, όπου δεκάδες αναρχικοί ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα.

Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας για όσους τελικά αποφασίσουν να έρθουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και των επομένων ημερών. Ήδη από την ΕΥΠ έχει ζητηθεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και Γερμανίας και Σερβίας. «Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έρθουν και κάθε εκτίμηση μπορεί να αποδειχθεί ανακριβής. Το σίγουρο είναι όμως πως ορισμένοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν εκ νέου μια εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα», αναφέρει ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άκρα Αριστερά
Τις στενές σχέσεις των αναρχικών της «ευρωπαϊκής» Μεσογείου έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν μυστικές υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες έχουν ζητήσει κατ΄ επανάληψη τη βοήθεια των ελληνικών αρχών. Σε σχετική αναφορά της η Γενική Διεύθυνση Γενικών Πληροφοριών (Direction Centrale des Renseignements Generaux) προειδοποιεί για την απόπειρα οργάνωσης μιας ριζοσπαστικής Άκρας Αριστεράς στη Γαλλία και στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Ισπανών και Ιταλών αναρχικών. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μάλιστα βάφτισαν τη «συμμαχία», «τρίγωνο αναρχικό- μεσογειακό».

Όπως αποκαλύπτεται στην αναφορά των γαλλικών αλλά και των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, «η ανταλλαγή ομάδων υποστήριξης από αντιεξουσιαστές άλλων χωρών είναι συχνές σε γεγονότα που κρύβουν τον κίνδυνο εκδήλωσης εκτεταμένων επεισοδίων». Για τους Γάλλους το καμπανάκι ήταν η σύλληψη του αναρχικού Ζιλιέν Κουπά στη Θεσσαλονίκη και για τους Ιταλούς η παρουσία ομάδας από το μπλοκ Τutte nere στην Ελλάδα, η ίδρυση της Βrigada Giuliani σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και η εγκληματική δραστηριοποίηση του Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Μπονάνο, στην ελληνική επικράτεια.

Γερμανοί και Σέρβοι
Μικρότερο αριθμό αντιεξουσιαστών από τη Γερμανία και τη Σερβία περιμένουν οι ελληνικές αρχές. «Ομάδες Ελλήνων αντιεξουσιαστών διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με τη Γερμανία» επισημαίνει ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Κανάλι επικοινωνίας αντιεξουσιαστών από την Ελλάδα υπάρχει και με αναρχικές ομάδες στη Σερβία, με τις οποίες τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια πιο στενή σχέση. Στις 4 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, συνελήφθησαν 5 μέλη της Αναρχο-συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας, για τα όσα έγιναν στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι στις 25 Αυγούστου. Τότε Σέρβοι αντιεξουσιαστές σε ένδειξη συμπαράστασης στον Θόδωρο Ηλιόπουλο που είχε συλληφθεί για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο.TA NEAΤετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

"Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;"

|0 σχόλια
Πριν από λίγο καιρό είχε έρθει στη χώρα μας ο αξιότιμος (...) κύριος Σόρος. Για τον συγκεκριμένο κύριο (...) έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές σε αυτό το ιστολόγιο. Δεν έγραψα τίποτα τότε, αφενός γιατί δεν είχα διαθέσιμο χρόνο και αφετέρου διότι, καταπώς φαινόταν, είχε έρθει για να βαφτίσει (!!!) την κόρη ενός επιχειρηματία.

Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά; Η παρακάτω ανάρτηση από το politis-gr με έβαλε σε υποψίες:

Εν μέσω φοροεπιδρομών, απατηλών προεκλογικών εξαγγελιών που δεν τηρούνται, ρεβανσιστικών συμπεριφορών και μιας κρατικής μηχανής εν υπνώσει, λόγω αφενός των μπερδεμένων αρμοδιοτήτων στην ανασύνθεση των νέων υπουργείων και αφ` ετέρου της καθυστέρησης τοποθέτησης των γενικών και ειδικών γραμματέων, κάποια πράγματα περνούν χωρίς να δοθεί η πρέπουσα δημοσιότητα .


Έτσι λοιπόν λίγοι πληροφορήθηκαν ότι ο περιβόητος Τζορτζ Σόρος βρέθηκε στην χώρα μας πριν λίγες ημέρες. Αφορμή και ...άλλοθι… για την παγκόσμια αλεπού, μια κοινωνική εκδήλωση. Συγκεκριμένα βάφτισε την κόρη του επιχειρηματία Στ. Ζαβού.

Μάλιστα το γνήσιο δημοσιογραφικό τέκνο του Ατλαντισμού στην χώρα μας , ο Αλέξης Παπαχελάς, που τον συνάντησε στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου ξεναγήθηκε,-όπως κάθε ...VIP που επισκέπτεται την Αθήνα στις μέρες μας- τον παρομοίασε με τον ...Κίσινγκερ και τους άλλους εβραϊκής καταγωγής ....διανοούμενους. Τι άλλο θα γραφτεί από τον κ. Παπαχελά πλέον; Θα το ξεπεράσω θυμίζοντας τα λόγια του Γάλλου συγγραφέα Λα Ροσφουκώ :«Η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή».

O «τρομοκράτης» του συναλλάγματος, ο «φιλόσοφος» του καπιταλισμού ή το -κατ' άλλους- προσωπείο του εμπορικού τμήματος της CIA, ήταν στη χώρα μας «persona non grata» λόγω του Σκοπιανού και των υπόγειων δραστηριοτήτων του.

Και λέω …ήταν… γιατί καθώς φαίνεται …δεν είναι πλέον!!! Μέσα σ` αυτά που αναρωτιόμασταν προεκλογικά τι κρύβει ο κ. Παπανδρέου, ήταν και οι επαφές του με τον κ. Σόρος. Ο Γ. Παπανδρέου τον είχε συναντήσει στη Νέα Υόρκη, όταν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (πρωτοφανές) είχε πάει στην Αμερικανική μεγαλούπολη για να παραδώσει , σε ρόλο κλητήρα , το πόρισμα της Επιτροπής Στίγκλιτς στον Χ. Λ. Θαπατέρο, ο οποίος θα το μετέφερε στους G20.

Βέβαια σας είχα αποκαλύψει τότε (εδώ) ότι ο πραγματικός λόγος που μετέβη ο κ. Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη ήταν το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Initiative -CGI). Εκεί συναντήθηκε με τον κ. Σόρος , την κ. Μαντλίν Ολμπράιτ και με τον πρόεδρο των Σκοπίων κ.Gjorgje Ivanov και τον πρώην πρόεδρο της γείτονος κ.Branko Crvenkovski.

Αναρωτιόμουν τότε «ποιος χρωστάει και σε ποιους ;» Τώρα πλέον το παζλ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η εικόνα είναι αποκαλυπτική. Τα ΜΜΕ τόσο στην επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη , όσο και στην επίσκεψη του Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα ... «περί άλλων ετύρβαζαν». Δύο τρία αρθράκια σε παραπολιτικά μονόστηλα και το έργο αφέθηκε εξ' ολοκλήρου στον εξειδικευμένο υμνητή Αλέξη Παπαχελά.

Ο κ. Σόρος λοιπόν συναντήθηκε και στην Ελλάδα με τον κ. Παπανδρέου και κανείς δεν το ανέφερε. Ούτε ο Τύπος , ούτε το Μέγαρο Μαξίμου. Λες και ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ένα ιδιότυπο ιδιωτικό αξίωμα, οι ενέργειες και οι συναντήσεις του οποίου δεν μας αφορούν. Επίσης ο κ. Σόρος είχε και μια σειρά ….άλλων συναντήσεων, μεταξύ των οποίων μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες.

Έρχονται εξελίξεις στο Σκοπιανό. Εξελίξεις που δεν έχουν συζητηθεί μέσω της διπλωματικής οδού ,αλλά μέσω ...ιδιωτικών συναντήσεων και με σαφείς δεσμεύσεις. Θυμηθείτε με!


ΥΓ. Ο εξειδικευμένος υμνητής του Ατλαντισμού γράφει στη συνέντευξή του, ότι Τζορτζ Σόρος -όπως του είπε- αναμείχθηκε στο θέμα γιατί ήταν απλά .....αντίθετος με το ελληνικό εμπάργκο. Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Γουρουνο-γρίπη και τρομοκάναλα: ο φόβος φυλάει τα έρμα!

|0 σχόλια
Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΟΜΟΚΑΝΑΛΑ.

Και ξέρουμε καλά γιατί το λέμε.


Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα, κανάλια και εφημερίδες σπέρνουν αδικαιολόγητα τον πανικό. Ξέρουν πολύ καλά όλοι τους ότι ο φόβος κάνει τον άνθρωπο αρνάκι. Περισσότερο πρόθυμο να ακολουθήσει τη μάζα και λιγότερο θαρραλέο, ώστε να μην μπορεί να αντιδρά παρά μόνο να ακούει και να συγκατανεύει.

Το παράδειγμα των ημερών; Τι άλλο, η "γρίπη των χοίρων". ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΔΙΔΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ (πηγή):
Περισσότεροι από 2.252.000 Έλληνες εκτιμάται ότι θα προσβληθούν από τον ιό της νέας γρίπης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας νέας γρίπης, που αναμένεται να ξεκινήσει στη χώρα μας γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Παράλληλα εκτιμάται ότι από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1 θα νοσήσει το 40% των παιδιών της χώρας.

Κοιτάζω την ημερομηνία κάτω δεξιά στην οθόνη του Η/Υ και διαβάζω: 23/11/2009. Χαμογελάω ειρωνικά. Τι άλλο ακούγαμε τότε (πριν 2 μήνες);

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην ομιλία του, επισήμανε τον κίνδυνο να διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός από την πανδημία της νέας γρίπης και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα.

«Τόσο ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και τα χαρακτηριστικά της νόσου, μας δείχνουν ότι εάν δεν λάβουμε έγκαιρα μέτρα προφύλαξης, η νόσος μπορεί έχει απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία της χώρας μας», τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

...

Από τον πλευρά του ο Επ. καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας της νέας γρίπης που αναμένεται τον επόμενο μήνα, προβλέπεται να προσβληθεί το 20% του πληθυσμού. Εκτιμάται ότι από 675.720 μέχρι 1.126.200 άτομα θα χρειασθούν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τα συμπτώματα της νέας γρίπης ενώ το 15% δηλαδή 22.540 ασθενείς θα χρειασθούν νοσηλεία.

Τρόμος! Πανικός! Υστερία! Εμβολιαστείτε γιατί χανόμαστε!! Πού θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι ασθενείς; Δε φτάνουν τα νοσοκομεία! Ο κόσμος θα αργοπεθαίνει στα σπίτια... Για γέλια και για κλάματα όλοι τους και όλοι μας. Και τι άλλο μπαίνει στο κόλπο; Α, ναι. Η ενοχή:
Από την πλευρά του ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι κάθε ασθενής με νέα γρίπη που δεν παραμένει στο σπίτι του και δεν λαμβάνει μέτρα πρόληψης από τη νέα γρίπη για τους υπολοίπους, μπορεί να μεταδόσει τον ιό Η1Ν1 μέχρι και σε 2.500 άτομα.

Δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε ιδιαίτερα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δυστυχώς για όλους αυτούς τους τρομοκράτες, Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, προσθέτω τα σχόλια ενός αναγνώστη του "Τρωκτικού", και κλείνω με αυτά:
"Είμαι Έλληνας φοιτητής στην Αγγλία. Ακούω όλα όσα λέγονται για τη νέα γρίπη, για να προσέχω μιας και είμαι σε χώρα στην οποία είναι σαφώς πιο διαδεδομένη η νόσος. Η παρατήρηση μου είναι πως στην Ελλάδα γίνεται πολύ φασαρία για το θέμα συγκριτικά με το εξωτερικό και θα τη χαρακτήριζα άκρως αδικαιολόγητη.

Κατανοώ ότι είχαμε 8-10 θανάτους από τη γρίπη στη χώρα μας, στενοχωριέμαι γι αυτό και συμπονώ. Αλλά αξιολογώντας τη γρίπη στατιστικά, πόση θνησιμότητα προκαλεί συγκριτικά με τα τροχαία ατυχήματα; Βάλτε κάτω τους αριθμούς και συγκρίνετε πόσοι έχασαν τη ζωή τους πχ. από τροχαία στην Ελλάδα το 2008 και πόσοι από τη "νέα" γρίπη. Ας δημιουργηθεί μια λίστα με τις αιτίες θανάτων στην Ελλάδα και θα δείτε τη γρίπη πολύ χαμηλά...

Θεωρώ ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία, ίσως για λόγους τηλεθέασης, αυτό δηλαδή που συχνά λέγεται ότι όταν δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, κατασκευάζουν ένα, ή μεγαλοποιούν ένα υπάρχον.

Αυτό που θα ήταν ορθό είναι να σκεφτεί ο καθένας για τον εαυτό του λογικά και να εξάγει τα συμπεράσματά του. Είμαστε έξυπνος λαός (το βλέπω εδώ που είμαι...), ας μην αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Προτάθηκε στο λαό μαζικά ένα εμβόλιο. Αναρωτηθείτε:
-Τί είναι το εμβόλιο; Είναι θεραπεία; (το κάνουν τα παιδιά σας στο σχολείο, πρέπει να γνωρίζετε)
-Τί παρενέργειες έχει το εμβόλιο; (όλα τα "φάρμακα" έχουν παρενέργειες)
-Έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο; (ή εμείς είμαστε τα πειραματόζωα;)
-Ποιός το παρασκευάζει το εμβόλιο; (στο σούπερ μάρκετ πάντα κοιτάς τις μάρκες)
-Ποιός από την πολιτεία θα μου εγγυηθεί εγγράφως για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου;

Διαβάζοντας μια έρευνα για το Ηνωμένο Βασίλειο, η θνησιμότητα της νέας γρίπης στο 2008 υπολογιζόταν να είναι 65.000. Η θνησιμότητα παρόλα αυτά είναι τελικά 1.000 (κρίμα για τα ΜΜΕ). Αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι η απλή γνωστή γρίπη έχει ετήσια θνησιμότητα περίπου 4.000 - 8.000 άτομα το χρόνο, γιατί ένας πολίτης να εμβολιαστεί γι αυτή τη νόσο;

Μήπως κοιτάμε το δέντρο και αφήνουμε το δάσος; Μάλλον αυτό γίνεται, μιας και το δέντρο φαίνεται να "γεννάει λεφτά"!

Λυπάμαι κύριοι «υπεύθυνοι» αν ίσως σας χαλώ τα σχέδια, αλλά αν δε μου απαντήσετε τα ερωτήματά μου, εγώ ΔΕΝ πρόκειται να κάνω το εμβόλιό σας."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣΜάσα... uber alles!

|0 σχόλια
Τα ποσοστά τηλεθέασης της Παρασκευής 20/11/2009, δείχνουν ίσως την όλο και μεγαλύτερη απαξίωση του κόσμου προς τα δελτία ειδήσεων:

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ...23,8
ΕΙΔΗΣΕΙΣ mega...23,7
ΕΙΔΗΣΕΙΣ alter...19,7
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ant1..11,8
ΕΙΔΗΣΕΙΣ star...6,9

(από το troktiko)

Εδώ που τα λέμε εκείνη την ώρα κι εγώ περισσότερο νοιάζομαι για το τι θα φάω παρά για το πώς θα συγκαλύψουν, θα ρουφιανέψουν, θα γλείψουν ή θα προσβάλλουν τους πολιτικούς συνομιλητές τους οι ειδεχθείς δημοσιοκάφροι...Φίμωση καταγγελίας για τον κ. Κούβελο;

|0 σχόλια
Επιφυλασσόμαστε για το αληθές των παρακάτω, που είναι ομολογουμένως άκρως ενδιαφέροντα! Η είδηση από αναγνώστη του "Τρωκτικού":

"Ο Ηλίας Χρυσικός κατήγγειλε ότι άγνωστοι μπήκαν στην ιστοσελίδα που διατηρεί για το ραδιοσταθμό του στην Κατερίνη και αφαίρεσαν ένα κομμάτι από μία συνέντευξη που είχε δημοσιεύσει! Πρόκειται για απόσπασμα στο οποίο ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής καταγγέλλει επίσημα και επώνυμα ότι ο σύζυγος της Ντόρας Ισίδωρος Κούβελος είναι μέλος του ΔΣ τουρκικής... Τράπεζας! "Το έχω καταγγείλει επίσημα και επώνυμα και απάντηση δεν έχω πάρει" λέει στο απόσπασμα αυτό ο γνωστός καθηγητής. Ο ίδιος, στη συνέντευξη του εκτιμά πως εάν αυτή η καταγγελία δεν ευσταθούσε θα έπρεπε ο κ. Κούβελος ή η συνεργάτες του να την απαντήσεις αμέσως και καθέτως. Η συνέντευξη δόθηκε στον ραδιοσταθμό του κ. Ηλία Χρυσικού "Ενημέρωση 922" της Κατερίνης. Η συνέντευξη ακούσθηκε κανονικά. Στη συνέχεια το απομαγνητοφωνημένο κείμενό της αλλά και το ηχητικό αρχείο της "ανέβηκε" στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού. Ξαφνικά όμως, γύρω στις 12 το μεσημέρι, από την ιστοσελίδα εξαφανίστηκε το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης, που αφορούσε τον κ. Κούβελο και όχι ολόκληρη. O Ηλίας Χρυσικός προσπαθεί να το ξανα "ανεβάσει" στο ίντερνετ. "
ANAΓΝΩΣΤΗΣΠέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

"Γρίπη των... Τραπεζιτών";

|0 σχόλια
Δε γνωρίζουμε τι ισχύει και τι όχι από τα παρακάτω -αν ισχύουν έστω και τα μισά από όσα γράφονται είναι εφιαλτικά- αλλά τα παραθέτουμε ως τροφή για σκέψη...

Από το
New World Order-Wake Up:

Η γρίπη των ανθρωποφάγων Εταιρειών και η «πανούκλα» στην Ουκρανία
Του Σπύρου Χατζάρα

Η RAND Corporation υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2008 στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μια συγκλονιστική πρόταση. «Να προκαλέσει έναν πόλεμο, με μια «σημαντική ξένη δύναμη», σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η ύφεση και να αναθερμανθεί η αμερικανική οικονομία».

Η «πληροφορία» διέρρευσε σχεδόν αμέσως στους Κινέζους και τους Ρώσους από αγανακτισμένους ανώτατους Αμερικανούς αξιωματικούς, και στη συνέχεια έφθασε σε όλους τους «ενδιαφερόμενους», ιδίως στον αραβικό κόσμο (Ιράν-Συρία).

Τα σχέδια, απετράπησαν άλλωστε, την τελευταία στιγμή την άνοιξη,του 2009 από τους κορυφαίους στρατηγούς των ΗΠΑ, οι οποίοι απείλησαν ότι θα παραιτηθούν ομαδικά, ώστε να ενημερωθεί για την αλήθεια ο αμερικανικός λαός, εάν και εφόσον, ο Μπους διέτασσε επίθεση κατά του Ιράν.

Ο ναύαρχος Γουίλιαμ Φάλλον (William Fallon), με χώρο ευθύνης το Ιράκ και το Αφγανιστάν, παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, (11/3), επειδή ήταν αντίθετος στην πολιτική Μπους για το Ιράν.

http://hatzaras.blogspot.com/2009/01/rand-corporation.html


Αφού δεν έγινε ο πόλεμος ήρθε η Γρίπη

Το δολοφονικό «υπερόπλο» το δοκίμαζαν για χρόνια. Τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου δεν έκλεισαν ποτέ. Απλά δούλευαν για το «καλό του κόσμου». Βασικός στόχος να δημιουργήσουν ξανά το στέλεχος της θανατηφόρας Ισπανικής Γρίπης. Και φαίνεται, από τα κρούσματα στην Ουκρανία, ότι τα κατάφεραν.

Η επικοινωνιακή τρομοκρατία, που εξαπολύθηκε με την Γρίπη-μαϊμού του Η1Ν1, απέβλεπε, στο να σπρώξει τον πανικόβλητο άνθρωπο να κάνει εμβόλιο. Από την πρώτη είδηση «περί επιδημίας στο Μεξικό», η Γρίπη ήταν αναπόσπαστο μέρος των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης παγκοσμίως. Μας βομβάρδισαν με «εξελίξεις», με αριθμούς «κρουσμάτων» ή «θυμάτων» και «προληπτικά μέτρα». Στόχος δεν ήταν η ενημέρωση και η προστασία του πληθυσμού. Η στημένη ροή «πληροφοριών» , έσπερνε για μήνες, σταγόνα- σταγόνα το φόβο, και έστρωνε το δρόμο αποδοχής ,των «προληπτικών» μαζικών εμβολιασμών των πληθυσμών.

Ο θάνατος, η γενοκτονία, η ευθανασία, έρχεται με το εμβόλιο, και μαζί τα ευκαιριακά κέρδη των εταιριών. Γενοκτονία με το «αζημίωτο». Οι «Αρχές» φυσικά καλούν τους πολίτες να μην φοβούνται», την BAXTER ,την GLAXO, και την NOVATRIS και το εμβόλιο τους, κατά της «νέας γρίπης».

Η Γρίπη-μαϊμού, δεν απέβλεπε πρωτίστως στο οικονομικό όφελος τον τραπεζιτών μεγαλομετόχων των φαρμακευτικών εταιριών. Αυτή ήταν παράπλευρη ωφέλεια. Στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού ορισμένων χωρών ,που τις έχουν προγράψει, με την Γρίπη- Θάνατο, που έσπειραν στην Ουκρανία.

Η Κινεζική «μυστική υπηρεσία» που γνωρίζει τα σχέδια αυτά, αναζητά εναγωνίως στοιχεία για τις περίεργες πτήσεις ,των μισθωμένων από αμερικανικές υπηρεσίες Αντόνωφ (AN-124) , «εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία για την πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να διασπείρουν, «βιολογικούς παράγοντες» στην ατμόσφαιρα της Γης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν μαζική γενοκτονία μέσω της εξάπλωσης του ιου της γρίπης των χοίρων».

http://deltio11.blogspot.com/2009/11/blog-post_8789.html

Στην Ευρώπη και τη Β.Αμερική τα εμβόλια, θα «βοηθήσουν» τα ασφαλιστικά συστήματα,και τις αφαλιστικές εταιρείες ,να απαλλαγούν, από το οικονομικό βάρος, των συντάξεων και της φαρμακευτικής αγωγής, των συνταξιούχων, που πάσχουν από καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα.

Ας δούμε τι έγινε στη Γερμανία μόλις άρχισαν οι εμβολιασμοί:

Πέθαναν αφού έκαναν το εμβόλιο Pandermix, μια γυναίκα 65 ετών, που έπασχε από άλλες νόσους, ένας 55χρονος, μία 92χρονη, μία 65χρονη διαβητική και ένας 66χρονος, που έπασχε από αναπνευστικό νόσημα. Κανονική γενοκτονία των συνταξιούχων.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί, είναι ο σίγουρος δρόμος για την διάδοση και εξάπλωση της εργαστηριακής λοίμωξης H1N1. Η εξάπλωση της γρίπης γίνεται με τα εμβόλια.

«Τα εμβόλια που χορηγούν περιέχουν ιδιαίτερα ασταθείς ιούς που μεταλλάσσονται εύκολα, επειδή είναι «ζωντανά ενεργοί» μεταλλαγμένοι στο εργαστήριο .... Οι άνθρωποι διασπείρουν τους «ζωντανούς» ιούς μέχρι και τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, και βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που έχει εμβολιαστεί και φτερνίζεται, μπορείτε να «αποκτήσετε» την εργαστηριακή λοίμωξη H1N1». Δρ Leonard G. Horowitz

Από το Δελτίο των 11
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

"Μολών λαβέ", η υπερήφανη απάντηση του Μίκη

|0 σχόλια
Υπερήφανη η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη προς τους "Πυρήνες της φωτιάς". "Μολών λαβέ" τους λέει στα ίσια ο Μίκης, αληθινός Έλληνας, τους ξεφτιλίζει και καλά τους κάνει. Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε την ενυπόγραφη επιστολή του:
Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες ρεεε

|0 σχόλια
Αυτά διαβάζω και κρυφοχαίρομαι... Το ξέρω, δεν είναι σωστό αλλά ακούω μια φωνούλα μέσα μου βαθιά που καγχάζει "Καλά να πάθουν"! Και μιλώ για όλους αυτούς τους ηθοποιάρες του Hollywood που, λόγω της "κρίσης", βρίσκονται να χρωστούν εκατομμύρια από εδώ κι από εκεί, να τους κατάσχουν τα σπίτια κτλ. κτλ. Πάντοτε είχα την απορία: "ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ;;;". Ορίστε η απάντηση (από το troktiko):


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό το "δράμα" του Nicolas Cage με τα οικονομικά του και τα σπίτια του που βγαίνουν σε δημοπρασίες, τον ακούμε να κατηγορεί και τον πρώτην συνεργάτη του και οικονομικό του μάνατζερ και νομίζουμε οτι ειναι έτσι απλά τα πράγματα. "Ο κακός ο μάνατζερ που κατέστρεψε τον Nicolas".


Αμ δεν ειναι έτσι. Τουλάχιστον η απάντηση του Samuel Levin, του μάνατζερ , μέσα απο τη μήνυση του ειναι καταπέλτης για τον ηθοποιός. Οπως λέει λοιπόν ο Levin...

Το 2001 που τον προσέλαβε ο ηθοποιός τα οικονομικά του ήταν ήδη σε μαύρα χάλια. Χρωστούσε χρήματα στην εφορία και ο Levin τον καθοδήγησε τι πρέπει να κάνει. Ο Cage όμως δεν τον άκουγε.

Εκανε μερικές επιτυχίες τότε και συνέχισε να ξοδεύει σαν τρελός. Μέχρι και πριν λίγο καιρό ο Nicolas Cage είχε στην κατοχή του 13 σπίτια, 2 κάστρα, 4 κότερα, ενα ιδιωτικό τζετ, κοσμήματα και έργα τέχνης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και ένα νησί στις Μπαχάμες. Παρά τις προειδοποιήσεις του Μάνατζερ αγόρασε άλλα 22 αμάξια μεταξύ των οποίων 9 Rolls Royces , άλλα 3 σπίτια και 47 έργα τέχνης.

Οταν ένας άνθρωπος είναι τόσο αχόρταγος κάποια στιγμή λογικό ειναι να φτάσει στον πάτο. Αν και με τόσα που έχει ο πάτος ειναι άπιαστος για τον γνωστό ηθοποιό
Συγνώμη που θα το πω έτσι ωμά, αλλά όταν η Αφρική πεθαίνει από την πείνα και ακούω για τέτοιες παρανοϊκές σπατάλες, μόνο ως ΞΕΦΤΙΛΑ για το ανθρώπινο είδος μπορώ να το χαρατηρίσω και να φωνάξω με αγανάκτηση: ΝΙΚΟΛΑ ΔΕ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ Ε;Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

"Οι επαγγελματίες"

|0 σχόλια
Άρθρο του Ευ. Χανιώτη στον Ελεύθερο Κόσμο:

O Αλαίν Ντε Μπενουά στο βιβλίο του «Ο προσδιορισμός του κυριότερου εχθρού» (εκδ. Ελεύθερη Σκέψις», 1987), αναφέρει χαρακτηριστικά «Κάθε δικτατορία είναι απεχθής, αλλά κάθε παρακμή είναι απεχθέστερη. Η δικτατορία μπορεί αύριο να μας εξοντώσει ατομικώς. Η παρακμή όμως εκμηδενίζει τις πιθανότητες μας να επιζήσουμε ως λαός».

Αν επιχειρούσαμε να συσχετίσουμε τα λόγια αυτά του Γάλλου επαναστάτη φιλοσόφου με την εποχή μας και συγκεκριμένα με την κατάσταση στην Ελλάδα, θα τολμούσαμε να πούμε πως βιώνουμε την δικτατορία της παρακμής. Μια ανελέητη τυραννία σκέψης και συνείδησης, η οποία έχει ως συνέπεια την υποδούλωση ολόκληρης της ψυχοπνευματικής υπόστασης του ανθρώπου. Η μειοψηφία μιας κάστας ωραιοποιημένων δικτατόρων, οι οποίοι παρουσιάζονται ως κατ' εξοχήν «ιερείς» της δημοκρατίας, έχουν επιβάλλει την δικτατορία της παρακμής.

Συγκεκριμένα στην πατρίδα μας, κυριαρχεί η σέχτα των επαγγελματιών. Επαγγελματίες αντιρατσιστές, επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, επαγγελματίες επαναστάτες, ειρηνιστές, αντιεξουσιαστές, επαγγελματίες δημοκράτες. Μην τους αναζητείτε σε μακρινά σενάρια συνωμοσιολογίας. Είναι δίπλα σας, είναι αυτοί που παρακολουθείτε κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων, οι τηλεπαρουσιαστές, οι «πανελίστες», οι «αυτόπτες μάρτυρες», οι δημοσιογράφοι, οι εκπρόσωποι «αντιρατσιστικών» οργανώσεων, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των «μειονοτήτων», οι «διασκεδαστές» και οι πεφωτισμένοι της σάτιρας. Και κοντά σε αυτούς ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της αριστεράς και της «κεντροδεξιάς» η οποία σαν σκιάχτρο κινείται μεταξύ φόβου, δειλίας, και γελοιότητας.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα, γιατί όλοι αυτοί οι «εκφραστές» της δημοκρατίας τοποθετούνται αντίθετα με τις ανάγκες, τις αντιλήψεις και τα βιώματα του ελληνικού λαού. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη, παρά το ότι όλους αυτούς τους ενώνει το κέρδος και η αρρωστημένη αντίληψη περί κοινωνίας, η οποία τους διακατέχει. Προσέξτε πως ουδέποτε θα δείτε έναν άνθρωπο του μόχθου και της εργασίας, έναν απλό εργαζόμενο υπάλληλο, έναν αγρότη, έναν βιοτέχνη να έχει αντιλήψεις περί αντιρατσισμού. Αντίθετα αυτή η σύγχρονη «ιερή αγελάδα», είναι εφεύρημα της πολιτικής ορθότητας, της κατ' εξοχήν «πολιτισμικής» κατάστασης του σύγχρονου κόσμου. Ειδικά για τον αντιρατσισμό, βλέπουμε πως είναι ίσως η πλέον κερδοφόρα επιχείρηση των καιρών μας. Καμιά δραστηριότητα της δημόσιας ζωής δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, χωρίς την αναγκαία συνιστώσα του αντιρατσισμού.

Αντιγράφοντας πάλι τον Αλαίν Ντε Μπενουά «στις ανεπτυγμένες κοινωνίες η κατάκτηση της πολιτικής ισχύος περνά μέσα από την κατάκτηση της πολιτισμικής ισχύος». Αυτό είναι φανερό στο σημείο όπου αν και η εκάστοτε πολιτική εξουσία στην Ελλάδα αλλάζει, η πολιτισμική εξουσία παραμένει σταθερή και αμετακίνητα ίδια. Είτε στην πολιτική εξουσία είναι οι «σοσιαλδημοκράτες» είτε οι μεσαίοι κεντροδεξιοί, την πολιτισμική εξουσία την έχει αναμφίβολα η αριστερά. Και μάλιστα είναι η κατ' εξοχήν εξουσία, διότι οι «επαγγελματίες» της αριστεράς έχουν την δύναμη να ορίζουν τις λέξεις. Αυτό ακριβώς σημαίνει εξουσία. Αυτοί ορίζουν τι είναι πατρίδα, τι είναι ρατσισμός, τι είναι Παιδεία, τι είναι θρησκεία, τι είναι πολιτισμός, τι είναι είδηση, τι είναι βία, τι είναι τρομοκρατία, σε τελική ανάλυση ορίζουν τι είναι καλό και τι κακό.

Οι «επαγγελματίες» εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κοινωνία της πληροφορίας και της μαζικής κουλτούρας, κατάφεραν να καταστήσουν τις δικές τους «κερδοφόρες» αντιλήψεις, ως εκείνες τις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να ακολουθεί ο σημερινός άνθρωπος, ενώ οποίος δεν τις ακολουθεί, χαρακτηρίζεται ως περιθώριο, ως ακραίος. Η παράνοια σε όλη της την διάσταση. Από τα αθλητικά ραδιόφωνα και εκπομπές, μέχρι τα δελτία ειδήσεων και τις μεσημεριανά τηλεσκουπίδια, η θρησκεία του «πολιτικώς ορθού» είναι εκείνη η οποία καθορίζει τον δημόσιο διάλογο και τα θέματα τις επικαιρότητας. Στο σημείο αυτό είναι σημαντική μια διαπίστωση. Στα κατ' εξοχήν θέματα της «πολιτικώς ορθού», τα οποία είναι ο αντιρατσισμός, και η ομοφυλοφιλία, υπάρχει η ταύτιση απόψεων τόσο του κοινωνικού και πολιτικού περιθωρίου, όσο και της κοσμικής elite των ΜΜΕ, της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και της «δημοκρατίας των καθηγητών» των πανεπιστημίων. Διαφέρουν στις μεθόδους δράσης, ταυτίζονται όμως στις αντιλήψεις.

Δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία των τηλεπαρουσιαστών, εκδοτών και δημοσιογράφων, καυχώνται πως στα νιάτα τους υπήρξαν αναρχικοί και αριστεροί. Αυτό και μόνο αρκεί ως ένα αδιαφιλονίκητο προτέρημα για την επαγγελματική και πολιτική καταξίωση ενός επαγγελματία επαναστάτη. Ο κύκλος της ζωής για τους «επαγγελματίες» είναι προκαθορισμένος. Αυτοί που στα 16 και στα 20 χρονιά τους γύριζαν με σανδάλια και ταγάρια στα Εξάρχεια, ως «επαναστάτες» φοιτητές μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, έγιναν στα 40 και στα 50 τους οι ρυθμιστές της πολιτικής, πανεπιστημιακής, δημοσιογραφικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Και αυτό γιατί η αριστερά κατάφερε να επικρατήσει χωρίς αντίπαλο στην πολιτιστική εξουσία.

Απέναντι σε αυτήν την ζοφερή κατάσταση απομένει να θέσουμε το ερώτημα, αν θα ακολουθήσουμε μια ιδεολογική «ουδετερότητα», όπως σήμερα επιχειρείται, ή αν θα αντισταθούμε επιτιθέμενοι στην δικτατορία της παρακμής, στην δικτατορία των «επαγγελματιών».Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

"Απύθμενο θράσος Ντόρας"!

|0 σχόλια
Από το Hellas-Orthodoxy:


"Στη μεγάλη εθνική νίκη του Βουκουρεστίου, την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως αρμόδια υπουργός Εξωτερικών. Μία πολιτική με την οποία οδηγήσαμε ολόκληρη τη συμμαχία και τους Αμερικάνους και τους Τούρκους να δεχτούν τις ελληνικές θέσεις για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική νίκη στο Σκοπιανό τα τελευταία 17 χρόνια και η νίκη αυτή φέρνει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας."

Αυτά είπε η κ.Μπακογιάννη σήμερα, στο Συνέδριο της ΝΔ.Και θα πει κάποιος; Είναι ψέματα;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!!! Γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Μητσοτάκαινα ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΒΕΤΟ, αλλά σύρθηκε σε αυτό λόγω του Καραμανλή! Ποιος ξέρει τι ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ οι φίλοι της Αμερικάνοι για το συγκεκριμένο θέμα!

Αλλά είναι και το άλλο: ο Κωστάκης τιμωρήθηκε και μάλιστα σκληρά για εκείνο το βέτο! Η Ντορούλα όμως;;; ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ!!!

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΝΤΟΡΑ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ! ΟΙ "ΕΘΝΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΑΓΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ;;;

Κι επειδή κάποιοι ξεχνάνε, τους θυμίζουμε τις δηλώσεις Ομπάμα στην πρόσφατη Σύνοδο ΝΑΤΟ: ΚΙ ΑΥΤΗ ΝΙΚΗ ΗΤΑΝ, ΝΤΟΡΑ;Τέλος, για να γελάσουμε λιγάκι, ας ρίξουμε μια ματιά στη διπλανή φωτογραφία: "Διάλογο για την Παιδ-Ι-α", κάνει λέει η υποψήφια αρχηγός!!! Και μέχρι τώρα, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ!!!

Μάθετε ελληνικά, εκεί στο επιτελείο της Ντόρας και μετά κάνουμε και διάλογο.

Υ.Γ. Προς Αντώνη Σαμαρά: η αναφορά και ο παραλληλισμός που κάνατε μεταξύ Ομπάμα-Χίλαρυ κι εσάς με Ντόρα ήταν το λιγότερο άστοχα.Κι αυτό διότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε ένα ολόκληρο κατεστημένο (Σόρος κλπ) από πίσω του και κάθε άλλο παρά άγνωστος ήταν. Βρίσκετε καμιά ομοιότητα μαζί του; Εμείς πάντως όχι...!Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Ως πού θα φτάσει η ελληνική υποχώρηση;

|0 σχόλια

"ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;"

Σωρεία, σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

Ο εκπληκτικός αυτός πίνακας προκάλεσε, τότε, συγκίνηση και αποτροπιασμό για τις κτηνωδίες των Τούρκων, σε βάρος των κατοίκων της Χίου.

Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου, Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.


"ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ"


Η Ισαβέλλα Μπουρνιά σχετικά με το θέμα δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή ο πίνακας βρίσκεται αποθηκευμένος στο Οσμανίε Τζαμί, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλή. Το Οσμανίε Τζαμί, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετακινήθηκε εκεί, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα." Η κυρία Μπουρνιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε: " Χώρος στο Μετζιτιέ Τζαμί, υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί κενοί τοίχοι προκειμένου να συμπεριληφθεί το αντίγραφο της σφαγής ως έκθεμα".


"ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ(;)"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς. Για την Ιστορία πάντως, η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: "ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ" καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. Τότε η τουρκική εφημερίδα TIME TURK (ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ ), κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: “Χειρονομία καλής θέλησης της Ελλάδας προς τον Ερντογάν”. Το άρθρο ανέφερε πως “Στο μοναστήρι Νέα Μονή στην Χίο στον χώρο τον κειμηλίων και εκθεμάτων της μονής υπάρχουν δυο αίθουσες με προθήκες στις οποίες φυλάσσονται ανθρώπινα κρανία με τις μέχρι πρότινος επιγραφές”… Έργα Οθωμανών” και “Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς” οι οποίες μετά από τις αντιδράσεις της Τουρκικής πλευράς αντικαταστάθηκαν αφού πρώτα απαλείφθηκαν οι επίμαχες λέξεις αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Να τονίσουμε πως το πρόβλημα της Τουρκίας με την Νέα Μονή Χίου δεν είναι πρόσφατο ,τον Νοέμβριο του 2007 ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Χίου την αφαίρεση της επιγραφής” Έργα Οθωμανών” και την εξάλειψη του οστεοφυλακίου, τονίζοντας στην επιστολή του “Θέλω να επικεντρώσω την προσοχή σας στο επίγραμμα του ναού της Νέας Μονής με τις εκφράσεις “Έργα Οθωμανών” στις προθήκες με τους σκελετούς. Οι επιτροπές και οι επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί σας αντιδρούν σε αυτό το επίγραμμα το οποίο βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες φιλίας που αναπτύσσονται…»


Έξι ημέρες, πάντως, πριν γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου (11η Νοεμβρίου 1912) και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, πολλοί αναρωτιούνται, ως που θα φθάσει η Ελληνική υποχώρηση και αν αυτή είναι άξια να διαγράψει τη σφαγή 58.000 κατοίκων και την εξαφάνιση πολιτιστικών εκθεμάτων πανευρωπαϊκής και παγκόσμια εμβέλειας.


Πηγή: Πατρίδα
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

"Μασημένα" τα είπε ο Λάκης για τον Μουζουράκη

|0 σχόλια
Τα σχόλια είναι από αναγνώστη του Τρωκτικού:
"Ήθελε -και ορθά- ο κος Λαζόπουλος να στηλιτεύσει την επίθεση που δέχθηκε ο κος Μουζουράκης και ξεκίνησε την "περιγραφή" λέγοντας: "Κάτι είπε ο Μουζουράκης για την σημαία, δεν ξέρω ακριβώς, δεν το είδα....." και συνέχισε στα του περιστατικού. Προφανώς, πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας κλπ. το επεισόδιο εναντίον του Μουζουράκη είναι καταδικαστέο. Όμως, όταν θέλουμε να πούμε κάτι δεν είναι ανάγκη αυτό να το "προστατεύουμε" ή να προσπαθούμε να το ενισχύσουμε αποκρύπτοντας (κανείς στο Al tsantiri δεν ήξερε τι έλεγε ο Μουζουράκης στο Youtube;) την μισή ιστορία.

Πες: "Είπε ο Μουζουράκης την σημαία πανί άνευ σημασίας" και "του επιτέθηκαν". Να ξέρει αυτός που ακούει ότι έχει -αν θέλει- να κρίνει δύο πράγματα. Απαράδεκτο το δεύτερο αλλά ίσως για κάποιους να είναι απαράδεκτο και το πρώτο (και ο ίδιος ο κος Μουζουράκης νομίζω με την δήλωση του έδειξε να το καταλαβαίνει).

Εννοείται ότι δεν επιτίθεμαι σε όποιον λέει κάτι για το οποίο κάθετα διαφωνώ αλλά να λέμε την ιστορία ΟΛΟΚΛΗΡΗ".

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Η απάντηση του Μουζουράκη και τα σχόλιά μας

|0 σχόλια
Θα ήταν τουλάχιστον απρεπές να μην παραθέσουμε την απάντηση του Μουζουράκη για όσα έγιναν μετά την ανάρτηση του video που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις. Για να δούμε τι είπε (από το troktiko):
Σκέφτηκα πολύ αν θα σας γράψω γράμμα αλλά τελικά το αποφάσισα. Καταρχήν να σας συστηθώ. Πάνος - μουσικός και ηθοποιός. Δεν ξέρω γιατί αλλά όσο πιο πολλά κάνω ως «ηθοποιός» τόσο πιο πολύ μου αρέσει το «μουσικός».


Στην ουσία τώρα. Πριν μερικές μέρες, την παραμονή της Εθνικής Επετείου κάναμε με τον Κάτσαρη ένα βίντεο για το protagon.gr. Δεν ήταν το πρώτο που κάναμε. Σε ένα άλλο βίντεο που είχαμε κάνει παίζαμε με τα ονόματα των δημοσιογράφων του σάιτ. Λέγαμε την Χούκλη… Κατερίνα, τον Δαβαράκη… Δαραβάκη, την Βαγιάννη… Βαγιαννή… Οι τύποι αντί να παραπονεθούν γελάσανε και εμείς είπαμε «Ωραία αντέχουν, συνεχίζουμε». Και δεν γέλασε μόνο η ομάδα του protagon, σχεδόν όσοι το είδαν γελάσανε.

Στο βίντεο για την 28η Οκτωβρίου δεν τα καταφέραμε εξίσου καλά και το καταλάβαμε αμέσως. Αντί ο κόσμος να γελάσει – αυτός είναι ο στόχος όλων αυτών των σκετς – κάποιοι άρχισαν να μας λένε «ντροπή σας» και κάποιοι άλλοι να μας λένε «μπράβο σας». Λες και είμαστε πολιτικοί.

Αλλά ούτε εγώ ούτε ο Κάτσαρης θέλουμε να γίνουμε πολιτικοί. Διασκεδαστές είμαστε και μέχρι τώρα ζούσαμε με τα χειροκροτήματα, τα χασμουρητά άντε και καμιά γιούχα. Τέλος πάντων. Και αφού το βίντεο δεν έβγαλε γέλιο άρχισαν οι αναλύσεις για το περιεχόμενο. Σχόλια στα μπλογκ, βρισιές και απειλές από ανώνυμους, υποστήριξη από άλλους, συζητήσεις στην τηλεόραση. «Τι θέλει να πει ο ποιητής» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα.

Ε λοιπόν ο ποιητής δεν θέλει να πει τίποτε. Η σάτιρα δεν πέτυχε οπότε κάθε άλλη κουβέντα περισσεύει. Και αν με ρωτούσατε τώρα αν θα το ξανάκανα το συγκεκριμένο βίντεο θα σας έλεγα «όχι». Αλλά όπως έλεγε και ο παλιόφιλος ο Όσκαρ Ουάιλντ «είναι κρίμα που στη ζωή μαθαίνουμε τα μαθήματα μας όταν δεν τα χρειαζόμαστε πια».

Το ίδιο προσπάθησα να πω και σε μια παρέα 4-5 αγνώστων που με πλησίασαν την Παρασκευή το βράδυ έξω από το «Οξυγόνο» που έπαιζα μουσική. Ο ένας από αυτούς ενώ μιλούσαμε έβγαλε από το μπουφάν του ένα σπρέι και μου έριξε στο πρόσωπο. Δεν κατάλαβα και σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια τι ήθελε να καταφέρει.

Να σταματήσω να σατιρίζω; Να σταματήσω να είμαι αγενής σε αυτά τα σκετς; Μα η σάτιρα είναι ένα αγενές σπορ, πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με όλους τους άλλους. Μετά από λίγο η αστυνομία έπιασε αυτούς τους 4-5 και τους πήγε στην Αλεξάνδρας για ανάκριση. Με κάλεσαν και μένα οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν θέλω να τιμωρηθούν. Εγώ χωρίς να το σκεφθώ πολύ, τους είπα «όχι». Γιατί τελικά δεν θέλω να τρέχω στα δικαστήρια και να συζητάω για ένα σατιρικό σκετς που δεν πέτυχε.

Μάλιστα. Μια απορία με προβληματίζει εμένα: Μήπως δεν κατάλαβε γιατί έγινε όλος αυτός ο χαμός; Επειδή απλώς "δεν πέτυχε η σάτιρα", όπως λέει; Ή ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ που για τους υπόλοιπους Έλληνες (τους περισσότερους θέλω να πιστεύω) είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό "πανί";

Το τι έγινε με τους δημοσιογράφους και το αν γέλασαν με το οποιοδήποτε άλλο βίντεο ΠΟΣΩΣ ενδιαφέρει όλους εμάς που ενοχληθήκαμε από το video και διαμαρτυρηθήκαμε γι' αυτό. "Αντί να παραπονεθούν", λέει, "γελάσανε"... Δηλαδή είναι να τραβάς τα μαλλιά σου! Τι σχέση έχει η σάτιρα ενός προσώπου από τη σελίδα που συνεργάζεστε με τη σάτιρα (;;;;) ενός εθνικού συμβόλου; Είναι δυνατόν να συγκρίνεις αυτά τα δύο, ρε Μουζουράκη; Περίμενες να γελάσουμε όπως γέλασαν η Χούκλη και ο Δαβαράκης; Μάλλον ψάχνεις για ηλίθιους.

Και στην τελική δε μας αρέσει που πλασάρεις το "δεν ήθελα να τιμωρηθούν" σαν καλή πράξη, γιατί ΕΠΡΕΠΕ να τιμωρηθούν. Μάλλον το φοβήθηκες το θέμα, γι' αυτό και δεν το προχώρησες. Το αντιλαμβάνομαι, κι εγώ αυτό θα έκανα μάλλον. Αλλά μη μας πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες ότι το έκανες σαν καλοθελητής!

Τον τιμάει που αποφάσισε να απαντήσει, αλλά προσωπικά η απάντησή του αυτή με απογοήτευσε...


ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Μόλις είδα την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μουζουράκης και την παραθέτω αμέσως:
Το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά λεπτό και οτιδήποτε και να πει κανείς σε μια κατάσταση που τραβήχτηκε απ τα μαλλιά δε θα είναι ποτέ αρκετό. Το περιεχόμενο του Video που παρεξηγήθηκε δεν είχε ως στόχο την προσβολή των συμβόλων όπως το αντελήφθησαν κάποιοι θετικά και κάποιοι αρνητικά, ο καθένας για τους λόγους του. Οι ρόλοι αυτοί σατιρίζουν ΑΚΡΑΙΕΣ συμπεριφορές και αντιδράσεις που συνοδεύονται ή προκαλούνται από οργή, έλλειψη αναφορών, έλλειψη παιδείας. Το νόημα που θέλαμε να βγει ήταν αυτή η ακριβώς η υπερβολή, τόσο στη χωρίς λόγο λατρεία των συμβόλων όσο και στη χωρίς λόγο βλασφήμισή τους.... Πιστεύω ότι έχουμε παρεξηγηθεί και απ τις δύο μεριές και λίγοι είναι αυτοί που κατάλαβαν την πρόθεση αυτού του βίντεο. Αν κάποιοι θίχτηκαν από το βίντεο είναι επειδή παρερμήνευσαν την πρόθεσή του, παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μας και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτά ειπώθηκαν.
Πηγή


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Ακόμα και αν το video δεν είχε ως στόχο την προσβολή των εθνικών συμβόλων (αυτό θα έλειπε ρε Μουζουράκη), τόσο ο τρόπος γελοιοποίησης των ακραίων συμπεριφορών -που πήρε σβάρνα εκτός των άλλων και την ελληνική σημαία, αλλά και τους προγόνους κάποιων από εμάς που ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σκοτώθηκαν για αυτό το "πανί"- όσο και το εντελώς λάθος timing σε βγάζουν knock out από την πρώτη στιγμή. Το δεύτερο βέβαια δεν είναι και τόσο σημαντικό, αν θες τη γνώμη μου. Και μόνο το video που έγινε όπως έγινε, είναι από μόνο του καταδικαστέο και απαράδεκτο, ασχέτως της χρονικής στιγμής που δημοσιοποιήθηκε.