skip to main | skip to sidebar

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Να γιατί γελάω με τα chain mails!

Γέλασα πολύ με ένα mail που μου εστάλη σήμερα από κάποιο φίλο... (btw thanx Tom). Ανήκει κι αυτό στα γνωστά "chain mails", τουτέστιν σε εκείνα που σε παρακαλούν/προκαλούν/απειλούν να τα στείλεις και σε άλλους 5/10/25/145 για να μην πέσει πάνω σου η γκαντεμιά όλου του σύμπαντος κόσμου. Λοιπόν σας το εκθέτω με τη σειρά μου για να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

Μπορείς να αγοράσεις ένα κρεβάτι, ....αλλά όχι τον ύπνο.
Μπορείς να αγοράσεις ένα ρολόι, ......αλλά όχι το χρόνο.
Μπορείς να αγοράσεις ένα βιβλίο, .....αλλά όχι την γνώση.
Μπορείς να αγοράσεις μια θέση, ...... αλλά όχι το σεβασμό.
Μπορείς να αγοράσεις τον γιατρό, .....αλλά όχι την υγεία.
Μπορείς να αγοράσεις την ψυχή, ..... .αλλά όχι την ζωή.
Μπορείς να αγοράσεις το σεξ, ......... αλλά όχι την αγάπη.

Η κινεζική εντολή φέρνει τύχη. Το πρωτότυπο διατηρείται στις κάτω χώρες. Αυτή η εντολή έχει κάνει ήδη 8 φορές τον γύρο της γης. Παρόλα αυτά θα φέρει τύχη και σε σένα. Μετά την παραλαβή αυτού του γράμματος θα έχεις τύχη.

Δεν είναι αστείο. Η τύχη θα σου έρθει. Στείλε με το ταχυδρομείο ή μέσο Internet φωτοτυπία αυτού του γράμματος σε άτομα που έχουν ανάγκη από τύχη. Μην στέλνεις χρήματα γιατί η τύχη δεν εξαγοράζεται. Μην κρατήσεις αυτό το γράμμα πάνω από 96 ώρες. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να το αναστείλεις.

Μερικά παραδείγματα για το τι έχει συμβεί:
Ο Κωνσταντίνος έλαβε αυτό το γράμμα το 1953, ζήτησε από την γραμματέα του να το κάνει 20 αντίτυπα. Μετά από 9 μέρες κέρδισε 9 εκατομμύρια από μάρκες του λαχείου της χώρας του.

Ο Κάρλος, ένας υπάλληλος, έλαβε το γράμμα και το ξέχασε κάποιες μέρες, τότε έχασε την δουλειά του. Στην συνέχεια έστειλε το γράμμα συνεχίζοντας την αλυσίδα έτσι έγινε τυχερός!

Το 1967 ο Μπρούνο έλαβε το γράμμα και γελώντας το πέταξε. Λίγες μέρες μετά το παιδί του αρρώστησε άσχημα. Έψαξε βρήκε το γράμμα το έκανε 20 αντίτυπα και το έστειλε. Μετά από 9 μέρες έλαβε την είδηση ότι το παιδί το θεραπεύτηκε. Το 1987 το γράμμα το έλαβε ένας Καλιφορνέζος που πρόσεξε ότι ήταν δυσανάγνωστο. Υποσχέθηκε να το ξαναφωτοτυπήσει αλά το έβαλε στην άκρη για να το κάνει πιο μετά.. Ετσι δεν ελευθερώθηκε από το γράμμα στις επόμενες 96 ώρες. Αργότερα που το καθαρόγραψε όπως είχε υποσχεθεί και το έστειλε έλαβε ένα καινούργιο αυτοκίνητο! Στην συνέχεια το έστειλε συνεχίζοντας την αλυσίδα και έγινε τυχερός.

Μην ξεχνάς, ότι δεν πρέπει να στείλεις λεφτά και να μην υπογράψεις τα γράμματα!

Στείλε μόνο 20 αντίτυπα και περίμενες να δεις τι θα γίνει μετά από 9 ημέρες. Η εντολή γράφτηκε από έναν ιεραπόστολο στις Αντίλλες! Στο στέλνω γιατί πρέπει να κάνει το γύρω της γης! Στείλε μόνο 20 αντίτυπα σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς!!! Λίγες μέρες μετά θα έχεις καλά νέα ή θα έχεις μια έκπληξη φανταστική!

Αυτό είναι αλήθεια ακόμα και αν δεν είσαι προληπτικός.

Λοιπόν! Γέλασα πολύ διότι:

α) Ενώ ξεκινάει με τόσο όμορφα ηθικοπλαστικά διδάγματα (όπως ότι κάποια πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται), στο τέλος αναφέρει το τρανταχτό παράδειγμα για τον κύριο Κωνσταντίνο που κέρδισε τα φράγκα της ζωής του χάρη σε αυτή την "επιστολή"!!

β) Αναφέρει ότι αυτή η... κινέζικη εντολή (;) έχει κάνει (άκουσον άκουσον...) 8 φορές το γύρο του κόσμου!

γ) Το "δεν είναι αστείο" μου φαίνεται τόσο αστείο που γελάω ακόμα περισσότερο!!

δ) Η φράση "Ετσι δεν ελευθερώθηκε από το γράμμα στις επόμενες 96 ώρες" μου φέρνει στο νου ταινίες τρόμου, με δαιμονικά αντικείμενα που κουβαλούν επάνω τους την "κατάρα" του νεκρού και χίλιες δυο άλλες σαχλαμαρίτσες που δίνουν άλλο "αέρα" σε αυτό το απλό mail.

ε) Η εντολή γράφτηκε και καλά από... έναν ιεραπόστολο στις Αντίλλες!!!!!!!!! Χα χα χα χα χα.... Μιλάμε για φαντασία καλπάζουσα, όχι αστεία! Γιατί αν σκεφτείς ότι ένας ιεραπόστολος έγραψε όλο αυτό το συρφετό, σίγουρα αποκτά άλλη δυναμική το όλο θέμα. Κάτι σαν "είναι θέλημα Θεού να κερδίσω λεφτά σε 9 μέρες". Τι να πω. Με παίρνει; Η βλακεία είναι ανίκητη.

Λοιπόν, δεν έχει νόημα να αναλύσω και πάλι γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στέλνουμε τα mails αυτά σε άλλα άτομα ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να έχουμε διαγράψει ΟΛΕΣ τις διευθύνσεις που "μαζεύονται" στο επάνω μέρος του κειμένου (τα From: και τα To:). Κάντε κλικ ΕΔΩ για να ενημερωθείτε. ΤΕΛΟΣ.


Μορμόνοι ιεραπόστολοι σε τουρνέ στις Αντίλλες,
με τις τσάντες τους γεμάτες διαβολεμένες επιστολές,
αναζητούν εύπιστους διακινητές της κατάρας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου